Pàgineshttps://www.catalunyareligio.cat/ca/pregariacat-celebra-seu-dese-aniversari-nova-web

dijous, 20 de juliol del 2017

EL GRA DE MOSTASSA



MÉS DEL QUE ES VEU




Se sembla a un gra de mostassa
Generalment, la tendència és cercar a Deú en lo espectacular i prodigiós, no en lo petit i insignificant. Per això, els costava als galileus creure Jesús quan els deia que Déu actuava en el món. ¿ On podien sentir el seu poder ? ¿ On estaven els “signes extraordinaris” dels quals parlen els escriptors apocalíptics ?
Jesús els ensenyà a captar la presència salvadora de Déu d'una altra manera. Els va desvetllar una gran convicció: la vida és més que el que es veu. Mentre vivim de manera distreta, sense captar res especial, quelcom misteriós està passant en l'interior de la nostra vida,
Jesús vivia aquesta fe: no experimentem res extraordinari, però Déu treballa en el món. La seva força és irresistible. Necessita temps per veure's el resultat final. Es necessita, sobretot, fe i paciència per a mirar la vida fins al fons i intuir l'acció secreta de Déu.
Potser, la paràbola que més els va sorprendre fou la del gra de mostassa. És la llavor més petita, com el cap d'una agulla, però amb el temps es converteix en un arbust esvelt. En abril, tothom pot veure esbarts de caderneres ajocar a les seves branques. Així és el “regne de Déu”.
Ezequiel el comparava amb un “cedre magífic”, plantat en una “muntanya alta i excelsa” que donaria un ramatge frondós i serviria de recer a tots els ocells i aus del cel. Per a Jesús, la vertadera metàfora de Déu no és el “cedre” que fa pensar en quelcom grandiós i poderós, sinó la “mostassa” que suggereix el petit i insignificant.
Per a seguir a Jesús no cal somiar en coses grans. És un error que els seus seguidors cerquin una Església poderosa i forta, que s'imposi sobre els altres. L'ideal no és el cedre enlairat sobre una muntanya alta, sinó l'arbret de mostassa que creix a la vora dels camins i acull per abril a les caderneres.
Déu no és en l'èxit, el poder o la superioritat. Per a descobrir la seva presència salvadora, hem d'estar atents a lo petit, l'ordinari i quotidià. La vida no és el que es veu. És molt més. Així pensava Jesús.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada