Pàgineshttps://www.catalunyareligio.cat/ca/pregariacat-celebra-seu-dese-aniversari-nova-web

dimecres, 21 de juny del 2017

NOUS BISBES A BARCELONA...





UN    MALLORQUÍ,...   a   la   fi   


Sembla que la Santa Seu sigui l'única institució internacional que creu en els Països Catalans. Aquest dilluns al migdia s'han fet públics els nomenaments de dos nous bisbes auxiliars per a Barcelona.  Sergi Gordo, capellà de Barcelona i fins ara secretari general de l'Arquebisbat, i Toni Vadell, capellà de Mallorca i Vicari Episcopal per a l'Evangelització. Dos capellans joves però amb experiència en responsabilitats diocesanes i ben propers a la gent.
La sorpresa ha estat l'elecció d'un capellà de Mallorca. Després d'un bisbe auxiliar de Menorca, Sebastià Taltavull, i d'un arquebisbe de la Franja, Joan Josep Omella –i de diversos nomenaments de bisbes valencians a la resta de diòcesis catalanes– Antoni Vadell no entrava en els noms que havien circulat com a possibles bisbes a Catalunya. Tot i això, Vadell forma part del clergat balear que participa en els organismes pastorals que comparteixen Catalunya i Balears, en el seu cas en el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears.
El nomenament arriba just una setmana abans que l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, rebi el birret cardenalici a Roma. Amb aquests nomenaments es dibuixa el seu nou equip de govern.
En la roda de premsa que s’ha fet aquest migdia al bisbat per anunciar els nomenaments, Joan Josep Omella ha remarcat el perfil “franciscà” dels nou bisbes. Segueixen el criteri que reclama el papa Francesc pastors, persones de comunió i “homes en sortida, que obren les mans per abraçar als altres, siguin o no cristians”. I bisbe “que treballen pel bé comú”. Segons Omella, "els bisbes que tenim aquí i els ara vénen tenen aquest perfil".












































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada