dilluns, 5 de setembre de 2011

STEPHEN HAWKING

STEPHEN   HAWKING


STEPHEN      HAWKING

 HE  LLEGIT   TRES  LLIBRES  SEUS:
............------..........

Veient el seu  aspecte "exterior"  costa  un poc  explicar-nos que ens trobam davant la ment més preclara de l'actualitat i el  "científic"  més il.lustre de nostre món actual.... 

...............................---------------.............................................

El gran col.laborador seu, principalment a  l'hora  d'escriure llibres és LEONARD MLODINOW:


(AMB HAWKING  HAN PUBLICAT : "BREVÍSSIMA  HISTÒRIA DEL TEMPS "  (2010)

"EL  GRAN  DISENY"
(que s'ha  llegit per tot el "Món")
...............................------------------------................................

Algunes  "pinzellades" dels seus "gràfics" i pensaments:

  "Tals objectes són els que actualment anomenam  "forats  negres", perquè això és el que són: buits negres en l'Espai"  ( Brevíssima història del temps, pàg.104)

....-...."la llavor còsmica original, a partir de la qual  es desenvolupà el nostre univers, resulta èsser  una nou  diminuta" ( L'UNIVERS EN UNA CLOSCA DE NOU)

......-----.....

 "val més seguir els mites sobre els déus que no pas convertir-se en un "esclau" del destí  segons els filòsofs de la naturalesa" (Epicur s.IV a.C)  citat per Hawking a EL GRAN DISENY  (pag.28)

.....----.....

   
 és la pàgina 33  de "EL  GRAN  DISENY"

 ......---....."va  anar tan enllà en aquesta direcció que afirmà que no hi ha cap altra cosa que la ment i les seves idees" (EL GRAN DISENY, pàgina 51)

.....---....


"Segons la teoria ondulatòria de la llum, els anells clars i  foscos són produïts per un fenomen anomenat interferència" (pàg. 61)


 ......---......
UNA TEORIA  UNIFICADA...

De Newton a Einstein, d'Eintein a HAWKING... passant per la teoria "quàntica",  sembla necessari trobar una  TEORIA UNIFICADA    que ho expliqui tot...

 això escriu HAWKING   en   EL GRAN DISENY:
 "No  cal  invocar cap Déu per entendre les equacions i posar l'univers en marxa.  Per això  hi ha alguna cosa  en lloc de no-res,   per això existim. 

 ...La teoria M  és la teoria unificada que Einstein esperava trobar.  El fet que nosaltres, els humans -- que som, al nostre torn, mers conjunts de  partícules  fonamentals de natura --, haguem estat capaços d'aproximar-nos tant a una comprensió de les lleis que ens regeixen a nosaltres i a l'univers és un gran triomf..." (EL GRAN DISENY, pàgina 187)

aquestes paraules finals amaguen un "ateïsme"...??  o  aclareixen una nova manera d'entendre el món i la vida...¡¡¡¡   .......------.......
Videos programa  "Larry  King Live"

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada