dissabte, 8 d’octubre de 2011

NEULES del "NADAL" mallorquí


"Al cap  de sis mesos, l'àngel Gabriel fou enviat de part de Déu a Nazaret, llogaret de Galilea, a una donzella promesa amb un home de la nissaga de David, que nomia Josep, i a l'al.lota li deien Maria" (Lc. 1, 26-27)


.......----........


"L'àngel va entrar a ca seva d'ella, i li digué:
"Déu et guard, i enhorabona ¡  Ets plena de gràcia;  el Senyor està amb tu"
       Ella quedà desconcertada davant aquestes paraules, i pensava que voldria dir  una tal salutació.  Però l'àngel digué: (Lc. 1, 28-29)


........------.........


"No tenguis por, Maria, Déu es complau amb tu. Vetaquí que concebràs i donaràs a llum un  fill, i li posaràs de nom:Jesús. Serà gran i serà anomenat Fill de l'Altíssim. Déu el Senyor li donarà el trono de son pare  David; serà rei del poble d'Israel per sempre, i el seu regnat no tendrà fi" (Lc. 1, 30-33)...........------........

"Na Maria digué a l'àngel:
"¿ Com serà això, si jo no tenc marit ?"
L'àngel li va contestar: 
"L'Esperit Sant davallarà damunt tu, i la força de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això, el minyó serà sant i l'anomenaran Fill de Déu. (Lc. 1, 34-35)
 


..........------.........

" Aquí tens la teva parenta Elisabet, que també ha concebut un fill a les seves velleses, i la que era tenguda per  estèril ja està de sis mesos; perquè Déu no té res impossible".  (Lc. 1, 36-37)

........------........


"Na Maria va respondre:
Vetaquí l'esclava del Senyor: que s'acomplesquin en mi les teves paraules"
I l'àngel se'n va tornar."   (Lc. 1, 38)
..........-------...........


"Per aquells dies, es feren crides de part de l'Emperador August manant  que s'empadronàs tot l'Imperi. Aquest cens és anterior al que es va fer quan Quirini era governador de Síria. Tothom anava a fer-se assentar en el registre del lloc d'on eren nadius." (Lc. 2, 1-3)

.........------......


"També En Josep, que era de la nissaga i de la família de David,  va pujar de Nazaret de Galilea fins al poble de David, anomenat Betlem de Judea, per apuntar-se juntament amb Na Maria la seva esposa, que esperava un infant"  (Lc. 2, 4-5)
.........------.........

"Mentre eren allà, s'acompliren els dies, I va donar a llum el seu fell, el seu primogènit; el va faixar i el va colgar dins una menjadora, perquè no havien trobat lloc a la posada" (Lc. 2, 6-7)

No havia acabat de parlar quan s'hi enrevoltà un gran estol d'àngels del cel, alabant Déu i cantant:
"GLÒRIA A DÉU A DALT DEL CEL,
I A LA TERRA PAU ALS HOMES QUE ESTIMA EL SENYOR" 
(Lc. 2, 13-14)
  
.........-------........
 "Per allà prop hi havia uns pastors que passaven la nit al descobert, i es rellevaren per tenir esment a la guarda. Amb això  se'ls aparegué  un àngel del Senyor; la glòria del Senyor els enrevoltà de claretat, i s'esglaiaren ferm. (Lc. 2, 8-9)
...........--------.......... 
"L'àngel els va dir: "No tengueu por. Mirau que vos anuncii una bona nova, que omplirà d'alegria tot el poble: Anit, a la ciutat de David, vos ha nascut un Salvador, que és el Messies, el Senyor. Amb aquestes senyes el reconeixereu: trobareu un infantó embolcat amb  draps i colgat dins una mejadora"  (Lc. 2, 10-12)


 ...........---------..........


"Tan bon punt els àngels  se'n totnaren al cel, els pastors es deien un a l'altre:
 


"Anem tot dret cap a Betlem, a veure aquesta nova que hi ha hagut i que el Senyor ens ha fet sebre"   (Lc. 2, 15)...........-------...........
"Hi anaren corrents, i trobaren  Na Maria i En Josep, amb l'infant dins la menjadora.

"Havent-ho vist amb sos propis ulls, feren corre la veu  de lo que els havien dit d'aquell nin. Tothom qui ho sentia no se'n podia avenir de tot allò que contaven els pastors."
Na Maria, per la seva part, en conservava un bon record, i tot ho meditava dins el seu cor.


........------.......Llavors els pastors se'n tornaren, cantant glòries i alabances a Déu per tantes coses  com havien vist i sentit: tot, tal com els ho havien anunciat"  (Lc. 2, 16-20)"Un  estol  dels  exèrcits  celestials  que  lloava  a  Déu  cantant:   GLÒRIA..."   (Lc 2,  13)
"Maria  guardava  totes  aquestes  coses  dins  el  seu  cor..." ( Lc.   2)

"El  van  trobar  al  Temple,  assegut  entre  els  Mestres   de  la  Llei..."
(Lc  2, 46)"Plena  sou  de  gràcia..."   (Lc   1,   28) 
 "kekaritou  mene..."   (bizantina...)"Glòria  a  Déu   a  dalt  del  cel  i  a  la  terra  pau  als  homes..."
                                           (Lc. 2,  14)

..........-----------...........
1 comentari:

  1. se poden copiar aquestes neules? no son per vendre, son per decorar sa nostra esglesia de Moscari.

    ResponElimina